Blog Post

Tilbud til landets gymnasieelever: Kom med til Naturmødet 2023

Tilbud til landets gymnasieelever: Kom med til Naturmødet 2023

Den 11.-13. maj 2023 får en gruppe gymnasieelever igen mulighed for at komme med det danske IPBES-kontor til Naturmødet i Hirtshals for at lære om biodiversitet og de udfordringer, vi står overfor med biodiversitetskrisen. Ansøg inden den 14. april.

Klimakrisen er et almindeligt kendt emne i samfundet – både blandt den unge så vel som den ældre del af befolkningen. Men hvad med biodiversitetskrisen? Klodens mangfoldighed af arter – dyr, planter og svampe står over for udfordringer, der er mindst lige så vigtige at sætte fokus på som konsekvenserne af klimaforandringerne.

På den baggrund udgav IPBES i Danmark i starten af 2022 en række gratis undervisningsmaterialer med støtte fra Aage V. Jensen Naturfond. Materialerne, der både består af undervisningshæfter og -videoer, er særligt målrettet landets gymnasieelever med fokus på at styrke deres viden om biodiversitet og økosystemer samt udfordringer og løsninger i tværfaglige perspektiver.

Undervisningsmaterialerne kan hentes her

Invitation til landets gymnasieelever

Temaerne biodiversitet og økosystemer var også omdrejningspunktet, da IPBES i Danmark sidste år deltog i Naturmødet i selskab med fem elever fra 2. g på Gladsaxe Gymnasium. Her deltog eleverne aktivt i faglige præsentationer, hvor de var med til at gøre publikum og gæster klogere på alt fra planetære grænser, grøn økonomi og sammenhængen mellem klima- og biodiversitetskrisen – alt sammen med afsæt i undervisningsmaterialerne udviklet af IPBES i Danmark.

Læs også: Gymnasieelever satte fokus på biodiversitetskrisen på Naturmødet

Gymnasieeleverne på Naturmødet
Julius, Asger, Laura, Emmely og Amalie fra Gladsaxe Gymnasium på Naturmødet 2022 i Hirtshals.

IPBES i Danmark inviterer nu et hold nye gymnasieelever til at deltage i Naturmødet i Hirtshals den 11.– 13. maj. Her får de en særlig mulighed for at indgå i IPBES i Danmarks aktiviteter under Naturmødet, ligesom der også bliver masser af tid til at eleverne på egen hånd kan opleve stemningen i Hirtshals, mens de bliver klogere på de mange grønne emner, der er på programmet.   

Er du gymnasieelev og interesseret i at deltage i Naturmødet, skal du sende en kort ansøgning på max 1/2 side med en kort beskrivelse af, hvem du er, og hvorfor du gerne vil deltage.

Ansøgningen skal sendes til IPBES i Danmarks studentermedhjælper Michella Molin (michella.molin@sund.ku.dk)

Fristen for at ansøge er fredag den 28. april 2023.

Vi udvælger op til seks elever, som inviteres til et møde, evt. online, hvor vi sammen gennemgår og planlægger programmet på Naturmødet. Ud over eleverne vil forfatteren til undervisningsmaterialet, Lars Dinesen, være til stede de tre dage, Naturmødet varer. Der er arrangeret indkvartering i et sommerhus nær Naturmødet, og alle udgifter til indkvartering, mad, drikke og transport til og fra Naturmødet dækkes af IPBES i Danmark via en bevilling fra Aage V. Jensen Naturfond.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte koordinator Lars Dinesen (lars.dinesen@sund.ku.dk).

Bro eller barriere?

Temaet for Naturmødet 2023 er ”Bro eller barriere?” – en del af et treårigt tema – hvor Naturmødet via oplæg, aktiviteter og debatter bidrager til at bygge bro mellem biologer, landmænd, naturvejledere, børn, politikere, videnskabsfolk og helt almindelige nysgerrige danskere.  

Læs mere om Naturmødet og find det officielle program her

Related Posts